2020 - 20 års jubilæumsturnering

Kære læser. 

Tekst: Jesper Bangsgaard
Foto: Peter Levring Madsen

Midt i januar blev det så igen tid for golfafdelingens medlemmer og venner, til at mødes for at dyste i Simulatorgolf. 

Denne fantastiske blanding af en lang række fantastisk gode og veludførte golfslag og en helt umulig computer som virtuelt sender slagene i alle mulige retninger, for kort - for langt - i bunker og ind i mellem i vandet selv om man sigtede og slog i en helt anden retning, frister hvert år en pæn del af vores medlemmer til at mødes og dyste om vinterpokalen. 

Fine præmier

Fine præmier til alle.

Denne gang, var i der i anledning af PI-Københavns 100 års jubilæum og ikke mindst Golfafdelingens 20 års jubilæum tale om en vinterpokalen jubilæums edition (i øvrigt uden nogen pokal at dyste om). 

Simgolf i Grøndalscentret lagde igen rammen om arrangementet og de havde også oppet sig her op mod Golfafdelingens 20 års jubilæum med 11 helt nye bokse ekviperet med seneste nye inden for golfteknologi, nemlig det dansk opfundne "Trackmann", som afløser for det amerikansk system "Full Swing". 

Simgolf

Det nye system giver en endnu mere realistisk boldflugt og længde, selv om flere havde det meget svært med den påstand. 

Lige inden velkomsten og den overdådige morgenbuffet med kaffe til samlet 25,- konstaterede jeg, at kun 3 deltager havde været nødt til at melde afbud på dagen. Dette sammenholdt med de 4 afbud dagene inden gjorde, at der var fin plads til de 41, som vi så endte med at blive, da jeg havde overbooket med nogle stykker. 

Muirfield Village


Jeg havde besluttet, at vi skulle spille en af de rigtigt flotte baner der er i systemet, og valget faldt på en af de lidt sværere, nemlig Muirfield Village, som ligger i Ohio. For de som skulle få lyst til at spille banen, så ligger den midt mellem Cincinnati og Cleveland. Begge byer har p.t.  mindre gode amerikanske fodbold hold, som i øvrigt begge er grundlagt af den samme mand, nemlig Paul Brown. Det ene fodboldhold bærer hans navn "Cleveland Browns" og det andet hold "Bengals" spiller på Paul Brown Stadium, så helt selvudslettende har han nok ikke været den gode Paul Brown. 

Så var vi ellers klar. 4 mand i de fleste bokse, 18 huller der skulle spilles og en masse blankpolerede golfkøller og jern der skulle svinges. 

På banen var 4 huller, hvor man som dygtig golfspiller skulle kunne få bolden i hul på 3 slag. Her var der en lille ekstra præmie, idet den spiller som kom tættest på hullet i et slag, på golfafdelingens regning kunne give en omgang til resten af spillerne i sin boks og selv modtog 3 golfbolde med golfafdelingens logo på. For at sikre en rimelig og fair runde golf, skulle man spille med det handicap man er tildelt udendørs, dog med fratræk af 20%. Det skyldes, at man indendørs har svært ved at slå bolden væk, og man får heller aldrig et dårligt leje til sin bold. 

De næste godt 4 timer blev der bandet, grædt, jublet og udvekslet lettere hånlige kommentarer til de øvrige i boksens indspil, puttning og overdrevent høje handicaps. 

Da der var spillet 4 timer, overstået 18 huller, og golfkøllerne atter var faldet til ro i golfbaggen, stod nogle få tilbage som de bedste. 

Stemningsbillede

Der slappes af efter matchen.

Vi havde dystet i 2 rækker, og resultaterne var som følgende: 

A-rækken B-rækken
Vinder Frank Lund Nielsen - 36 point Ulla Starup - 39 point
Nr. 2 Kasper O. Poulsen - 36 point Mads Fog Tranberg - 34 point
Nr. 3 Jan Henrik Hansen - 35 point Søren Bo Larsen - 32 point

 

Med det flotte fremmøde, er jeg sikker på at vi dyster igen i 2021.

 

Vinderne

Fra venstre Søren, Mads, Frank, Ulla og Jan. Kasper var taget hjem, da billedet blev taget.