Klubmesterskaber i simulatorgolf 2019

 

Stille som i graven - dyb koncentration!

Tekst: Lena Dahl
Fotos: Peter Levring Madsen


 

Fredag den 15. februar afholdt Golfafdelingen igen i år sit indendørsstævne i Simgolf.
Mødetiden var kl. 8, og der ventede kaffe og dejligt morgenbrød.
 

Således blev det en blød start, mens vi ventede på at folk kom dryssende og vores båse skulle blive fyldt op med de tildelte makkere. Men ak, der var afbud pga. sygdom og presserende arbejde. Så der blev byttet lidt rundt, så der var 3 eller 4 personer i hver bås. Vi var dog kun to i min bås. Vi nåede således også at spille 2 x 18 huller.

Formanden Dan Berthelin bød velkommen og takkede direktør Keld Jensen fra Simgolf for de gode konditioner og aftaler for at spille i Simgolf

Formanden Dan Berthelin bød velkommen og takkede direktør Keld Jensen fra Simgolf for de gode konditioner og aftaler for at spille i Simgolf.

Vi skulle spille ugens bane, som var Mauna Kea Resort, beliggende på Hawaii, og designet af Robert Trent Jones Sr.

Banen blev sat op med rimelige konditioner af fairways og greens, en let brise og solskin.  

Mauna Kea Course
Mauna Kea Course beliggende på Kohala, Big Island.


Vi spillede i to rækker, og der var præmier til de 3 bedste i hver række, samt nærmest flag på de fire par 3 huller. Banens længde for herrer 5783 m og for de tre kvinder 4825 m. Det er ikke nogen lang bane, men tro mig, den er svær. Det vidste jeg på forhånd, da jeg spiller en gang om ugen i Simgolf, og jeg havde netop spillet Mauna Kea Golf Course i onsdags. 

Så jeg var ved godt mod, og tænkte, at jeg måske havde en rigtig god chance for at få en præmie! Men jeg skulle blive klogere. Jeg startede med at få nul point på hul 1, men fik mig dog spillet op. Dog var det ikke lige min dag. Alle mine bolde gik i venstre, hvilket de ikke plejer! Min makker bragede derudaf med sine 275 m drives. Flotte, flotte slag, men indspillet fra "roughen", "bunkeren" og al anden hasard, foregår på en dum lille langhåret måtte, som drillede ham gevaldigt. Vi blev hurtigt enige om, at måleapparatet i vores bås ikke fungerede korrekt. Det kunne simpelthen ikke passe!

Banen var meget smuk og mega kuperet. Højdeforskellen mellem green og teested var for herrerne helt op til 30 m. For kvinderne selvfølgelig kun 20 m. Herrerne har altid fordel. Fairways var smalle, og greens var også meget kuperede, så det var en svær, men rigtig sjov bane. Sværhedsgraden fremgik også lidt af, at tre af "nærmest flag-hullerne" blev vundet med ca. 6 m og den sidste med ca. 3. Det er ofte meget tættere på flaget.

Når jeg spiller min ugentlig dag i simgolf fra kl. 16 - 18, er der rigtig meget larm. Folk i båsene råber og griner. Så det slog mig pludselig midt under spillet, at der faktisk næsten var som stille i graven.

Koncentration i båsene

Dog var der en sagte mumlen, og enkelte udbrud af og til, og tees, der fløj rundt i lokalet. Men det var tydeligt, at der var dyb koncentration, og der blev kæmpet.

Efter endt spil i de respektive båse blev der hygget med burgers og resterne fra morgenbordet, indtil alle var færdige.

Da vi nåede til præmieuddelingen var vores arrangør Jesper Bangsgaard nået frem. Han var blevet arbejdsramt, og kunne derfor ikke deltage.

Jesper fortalte, at vi i år ikke kommer til at spille to omgange, men i stedet fik gratis morgenmad. Til næste år vil der sikkert være nogle nye ændringer. Jesper og Dan stod for uddelingen af præmierne, som blev fordelt som følger:

A-rækken: nr. 1: Kasper Ob med 42 point
 nr. 2: Jesper Siholte Hansen med 41 point
 nr. 3: Christian Skov Poulsen med 38 point


Vinderne herunder flankeret af formand Dan Berthelin og kasserer Jesper Bangsgaard.

Kasper OB Jesper Siholte Hansen Christian Skov Poulsen
Kasper OB Jesper Siholte Hansen Christian Skov Poulsen

 

B-rækken nr. 1: Gustav Sejbak med 47 point
 nr. 2: Ulrik Stensbo med 42 point
 nr. 3: Gert Sejbak med 40 point


Vinderne herunder flankeret af formand Dan Berthelin og kasserer Jesper Bangsgaard.  

Gustav Sejbak Ulrik Stensbo Gert Sejbak
Gustav Sejbak Ulrik Stensbo Gert Sejbak


Jeg havde da vist lige glemt, at mange at dem i Golfafdelingen er nogle unge "hajer", der slår rigtig langt. Selv om vores hcp. var blevet nedskrevet med 10 % var scores mega høje. Man vedbliver dog ikke med at være en ung haj og kan heldigvis spille golf langt oppe i alderen.

I år gik således "Kom-igen-præmien" til en af de trofaste pensionister. Jeg selv vandt den eneste klappepræmie, der var.

Artiklens forfatter Lena Dahl vandt fortjent mesterskabernes eneste klappepræmie

Artiklens forfatter Lena Dahl vandt fortjent mesterskabernes eneste klappepræmie.

Godt gået Jesper.

 

Så dagen var ikke helt spildt. Nej, den var på ingen måde spildt - uanset præmier eller ej. Man kan altid være sikker på et godt og billigt arrangement, godt vejr, hyggeligt selskab m.m., når Golfafdelingen inviterer til arrangement hos Simgolf, så jeg kan kun opfordre folk til at deltage næste år - I vil ikke fortryde det.

 

Banens opsætning Præmiebordet Formanden tæller scores Stemningsbillede Herman Langlouis studerer scoren Susanne Kjellerup i boks 6 Peter Hejlesen på green Jesper Siholte i roughen Ruth Langlouis på teestedet Formanden takker for fremmødet inden præmieoverrækkelsen Jesper Bangsgaard supplerer formanden Anders Stokholm med sin præmie for tættest på flaget David Borchersen med sin præmie for tættest på flaget Tom med sin præmie for tættest på flaget Fotomanden med sin præmie for tættes på flaget Herman Langlouis med sin præmie