Vintermesterskaber 2016

Vintertour 2016 Simulatorgolf - første afdeling.        Af Jesper Bangsgaard.

I modsætning til de mere kendte Tours PGA-Touren og Europatouren er vores Tour begrænset til kun to afdelinger, men trods alt er det en forøgelse med 100 % og den er svær at slå for de andre mere kendte Tours. Golfafdelingens årlige vintermesterskab er i 2016 udvidet til en rigtig Tour. 

Simulatorgolf i den form, der spilles hos Simgolf i Grøndalscentret, spilles med egne golfkøller og føles i det lange spil næsten som ude i virkeligheden. Avanceret computerteknik og fantastisk grafik gør det til en fin oplevelse at spille indendørs.

De korte slag og putningen er lidt sværere at mestre for den uøvede i simulatorgolf.

Den første tour blev afviklet på den krævende bane "The Judge" og er skabt af Robert Trent Jones Jr. som er en af verdens absolut førende baneeksperter.

Med vand i spil på 14 af de 18 huller viste det sig da også, at banen var svær for de fleste.

Det helt særlige ved simulatorgolf er, at det er muligt at bestemme vejret, som jo har stor indflydelse på spillet. Heldigvis for spillerne var der vindstille, solen skinnede, greens var bløde og medium hurtige. Alt sammen for at gøre det så let som muligt at spille den lidt vanskelige bane. I virkeligheden ville det have været et drømmescenarie for en golfspiller.

Vi valgte at spille en konkurrenceform, hvor man får mulighed for at score lidt point på hvert hul. Jo bedre man er på hullet, jo flere point får man. Hvis man kikser totalt på et hul kan man ikke få minus point, men får blot et flot rundt 0. Konkurrenceformen hedder Stableford og er almindelig brugt i golf.

Bedst af alle var: 

A-rækken: Torben Nicolaus Nielsen, Efterforskningsenheden med 35 point
Hcp <18

Anne Seierø, Stationsenheden med 34 point
Kasper og Carsten fra Vestegnen lavede hver 33 point

 

B-rækken: Lasse Vilhelmsen, Specialenheden med 40 point
Hcp > 18

Richard Borring, Beredskabsenheden med  39 point
Ulla Starup, Civilt medlem med 36 point

IMG_0313.jpg
Torben med Champagne og chokolade og Lasse til højre med Champagne og en putter. (Som han dog ikke har vundet hos os). Foto: Jesper Bangsgaard.

 

Der var flotte præmier til alle, også Jens Rasmussen, som var den mindst heldige på dagen. Han vandt en 40 minutters lektion hos den lokale pro fra Davies Golf som har til huse i Grøndals Centret

Den 17. marts 2016 kl. 0800 går det løs igen med 2. afdeling af vintertouren. Her slår jeg vores kendte metrologer med flere længder, idet jeg allerede nu kan se, at det bliver blæsende, regnvejr ca. 10 grader og banen vil være blød og langsom. Heldigvis er det kun inde i computeren og på lærredet, at det er så kedeligt. Vi andre kan nyde centrets herligheder i korte ærmer og med en kop kaffe på bordet, medens vi spiller på livet løs.