Vintermesterskaber 2015

Golf på PGA National, Palm Beach, Florida (næsten)

Af Jesper Bangsgaard.
Foto: Peter Levring Madsen. 

Temperaturen er ca. 20 grader, der er ingen vind, og golfbanen PGA National, Palm Beach Florida ligger foran os.

For mindre end 14 dage siden vandt Padraig Harrington turneringen Honda Classic på banen, og nu står vi 32 spillere klar på 1. tee på samme bane.

Der er kun et par mindre forskelle.

Hvor de i PGA turneringen spillede om lidt over 1,5 million dollar spiller vi om 2 flasker rødvin og lidt logobolde sponseret af Golfafdelingen.

Hvor PGA turneringen blev dækkes af ca. 50 kameraer bliver vores turnering dækket af denne ene artikel.

PGA turneringen havde besøg af 100 af verdens bedste golfspillere, hvorimod vi dækker alt fra handicap 7 til 27, altså et lille stykke fra verdensklasse.

Og nå ja, vores PGA National, Palm Beach ligger ikke sådan rigtigt i Florida, men i Grøndals Centret i København Nordvest.

En fantastisk grafik på den simulerede bane gør imidlertid, at man rigtigt føler, at man faktisk spiller banen med alle dens udfordringer. Særligt de sidste 4 - 5 huller stiller store krav til præcisionen med alle køller og jern.

Vi har oven i købet den fordel, at vi ikke skal gå så langt efter bolden, den kan altid findes, og så kan vi få serveret kaffe eller sodavand på banen. En service de professionelle stadigt mangler at få.

 

Jesper Bangsgaard byder velkommen

Jesper Bangsgaard (i rødt med ryggen til fotografen) byder de fremmødte velkommen.


Efter en spændende dag, hvor konkurrencen var knivskarp i de to rækker (A- og B-rækken) blev vinderne fundet. I A-rækken måtte vi endda ud i fintælling, idet 2 spillere havde 36 point, de lavede begge 19 point på de sidste 9 huller, hvorefter man går over til at tælle på de sidste 6 huller, og der var den ene lidt bedre end den anden.  

A-rækken Navn Point
1. Johnny Enevoldsen, Nordsjælland Politi 38
2. Jesper Bangsgaard, NEC 36
3. Henrik Albertsen, Københavns Politi 36
B-rækken Navn Point
1. Ulla Starup, Civilt medlem 35
2. Lasse Lilja Vilhemsen., Københavns Politi 34
3. Gert Sejbak, Københavns Politi 28

 

Johnny Enevoldsen og Jesper Bangsgaard.jpg Vinder af A-rækken: Johnny Enevoldsen flankeret af Jesper Bangsgaard (th.)

 

Vinder af B-rækken: Ulla Starup.     Ulla Starup.jpg

 

Efter turneringen var afsluttet, blev der arrangeret en lille ekstra konkurrence, hvor alle deltagerne fik 3 forsøg på at komme så tæt på hullet som muligt på et 106 meter langt hul med en lille sø foran hullet til at fange de lidt korte slag.

DSC_0151.JPG

På trods af adskillige advarsler måtte mange dog sande, at ambitionerne ikke helt stod mål med evnerne, og rigtigt mange bolde havnede i den lille sø.

Flere var rigtigt tæt på, og de to bedste var i denne omgang:

1. Peter Levring Madsen, Pensionist  1,13 meter fra hullet
2. Jesper Bangsgaard, NEC  1,32 meter fra hullet                               

 

Kender af politigolfen vil nu spørge, om Vestegnen ikke var repræsenteret? Jo, det var de, men for en gang skyld holdt de sig lidt tilbage i forhold til præmierne. Retfærdigvis skal det dog siges, at Peter Levring før sin velfortjente pensionisttilværelse var tjenestegørende på Vestegnen.

Afslutningsvis skal jeg fremhæve yderligere en forskel på PGA turneringen og polititurneringen. Ved afbud på PGA står der 1000 mand klar til at overtage pladsen. I vores polititurnering betyder afbud, at vi bliver en færre til at deltage. Med 32 spillere er vi i nærheden af et minimum for gennemførelse. Banen er dyr at leje, så jeg håber på, at det i højere grad bliver muligt at deltage næste år når vi forsøger os igen. 

Jesper Bangsgaard byder velkommen. Jesper Bangsgaard og Gert Sejbak Lasse Lilja Vilhemsen og Jesper Bangsgaard