Åbent hus på Værebro Golfcenter - igen en stor succes.

07-07-2017

Tekst og foto: Mogens Voigts.

Onsdag den 14. juni indbød Golfafdelingen igen til Åbent Hus arrangement, et arrangement, der primært er forbeholdt medlemmer af PI-København, der ikke tidligere har prøvet at spille golf, eller gerne ville blive lidt bedre til det.

Også i år havde PI-Københavns Støtteforening ydet tilskud til arrangementet, som virker til at være populært, idet der hurtigt blev meldt "udsolgt" til arrangementet.

Der var 12 håbefulde golfinteresserede, som på dagen mødte op på Værebro Golf Klubs 9 hullers par 3 bane. Desværre var der på dagen 3 afbud af tjenstlige årsager, men det skulle ikke forhindre de fremmødte i at få en rigtig god dag på golfbanen.

Støt sponsorerne.

Golfafdelingen mødte op med "6 faddere", der skulle tage sig kærligt af de 12 "nybegyndere" dog var det vist et par stykker eller mere, der havde været med én gang før.
Disse "faddere" skylder vi en stor tak for, at de ville ofre en fridag for at være med til, at sætte os ind i golf spillets forunderlige verden.

Golfafdelingens formand, Dan Berthelin, bød velkommen og forklarede dagens program, der ville starte med, at vi alle skulle på "udslagsbanen" for at lære at holde rigtigt på en golfkølle.
En professionel golftræner skulle tage sig kærligt af os, og lad det være sagt med det samme. Han var sgu dygtig, og man blev helt flov når det endelig lykkedes at ramme bolden rigtigt og så komme ud på hele 100 meter med lidt rulning, hvorimod vores træner ubesværet slog kuglen ud på 250 meter.
Nå, han have jo også øver sig.

Vi lærte at håndtere forskellige "jern" og efterhånden fik de fleste mere greb om slagene, og der anedes flere smil på deltagernes ansigter.

Herefter gik det videre til puttinggreen, hvor vi skulle lære at bedømme slag og hastigheder på green, der i dagens anledning var nyklippet.

Mange fandt ud af, at man altså ikke behøver at slå ret hårdt for at få bolden til at løbe rigtigt langt, ja helt ud af green, men også det fik vi mere styr på, og så var "indlæringen" overstået, og vi skulle til "eksamen" på de 9 huller.

Dan slår ud, mens Brian i baggrunden forklarer Hans, hvordan man skal stå ved udslag.

Dan slår ud, mens Brian i baggrunden forklarer Hans, hvordan man skal stå ved udslag.


Jeg var så heldig at få lov til at gå med kassereren i Bordtennisafdelingen, Hans Jensen, og da vi jo er lidt oppe i årene mente Dan Berthelin, at han hellere måtte tage sig af os, og som sin medhjælper tog han formanden for Sejlsport- og Kajakafdelingen, Brian Lüthje med.

 

 

Der skulle sikkert 2 "faddere" til for at lære Hans og jeg noget om golfspil, men vi fik rigtigt meget ud af dagen.

Vi startede på hul 1, de andre hold blev fordelt over hele banen, og Hans og jeg væddede en lille sodavand om, hvem af os 2 der blev den bedste på dagen.

Vi fik begge et fornuftigt udslag, ja faktisk bedre end Brian, Dan taler vi ikke om mere i denne artikel. Han har vist øvet sig.
Hans var allerede 1 slag bedre end mig på hul 1, hvor mange slag vi brugte er artiklen uvedkommende, men jeg kunne allerede ane et smil i hans mundvig.

På 2. hul ramte jeg bolden fint og nåede formentlig ud på hele 123 meter, hvorimod Hans slog sit første slag ud i "ruffen" og så brugte vi et kvarter, måske lidt mindre, på at finde hans bold.
Så det hul vandt jeg vist.

Hul 3. Her ramte Hans den lige i r…. og var nærmest på green i første slag, så nu var han pludselig foran med 2 slag.

Sådan gik det fra hul til hul. Fine slag fra os 2 og andre mindre fine slag, men vil havde en pragtfuld dag i det fine vejr, der dog var noget blæsende.

Undervejs kunne vi følge de andre spillere på de forskellige huller, og der blev kommenteret meget og højt og alle så ud til at havde det pragtfuldt. Flere af kommentarerne tåler dog ikke at blive gengivet på skrift.

Efterhånden blev alle færdige, og så skulle vi til den store "puttekonkurrence".

Koncentration på Puttinggreen
Koncentration på Puttinggreen

Den gik i al sin enkelthed ud på, at gå de 18 huller på puttinggreen i så få slag som muligt, og også her blev der moret og grinet og bandet.

Konkurrencen endte med, at 2 deltagere havde færrest slag på de 18 huller, 36 slag tror jeg nok, og de skulle så slå én bold mod et bestemt hul, og den der kom nærmest havde vundet.

Der skulle dog 2 runder til før vinderen var fundet, og en god flaske rødvin gik til vinderen, næstformanden i PI-København Nikolaj Kjærsgaard. 

 

Vinderen af Putte konkurrencen, Nikolaj Kjærsgaard får sin præmie af Dan Berthelin
Vinderen af Putte konkurrencen, Nikolaj Kjærsgaard får sin præmie af Dan Berthelin

Alt i alt en pragtfuld dag med stor indlæring i golf spillet, og mon ikke flere af deltagerne har fået så megen smag for spillet, at de melder sig ind i en golfklub?

PI-København fik i hvert fald 3 nye medlemmer, og måske får Golfafdelingen også tilgang af disse nybegyndere.

Stor tak til Golfafdelingen for at de vil afholde disse Åbent Hus arrangementer, jeg er sikker på, at gentager de det til næste år, vil der igen hurtigt blive "udsolgt".


PS: Jeg nød med stor velbehag min vundne "sodavand". 

 

  

Dan gør klar til at slå ud Brian forklarer Hans hvordan han skal stå ved udslag Flere af de øvrige deltagere Koncentration på Puttinggreen En ”fadder” holder kontrol med antal salg Vinderen af Putte konkurrencen, Nikolaj Kjærsgaard får sin præmie af Dan Berthelin