Årsberetning 2018

2018 blev året, hvor Golfafdelingen sportsligt under afviklede stævner i "politigolf" kan se tilbage på mesterskab efter mesterskab. Vores medlemmer var øverst på skamlen igen og igen.

Dette ikke mindst ved de danske mesterskaber på Royal Oak i Jels, hvor både mesterskabet i damerækken og herremesterskabsrækken blev hjemført til Københavns PI.

Af andre bemærkelsværdige begivenheder indtraf det ultimative golfslag ikke mindre end to gange i årets løb. "Hole in one" blev resultatet af slaget i helholdsvis Stationsturneringen samt Klubmesterskabet.

At Stationsturneringen set ud fra den sportslige værdi, endnu engang blev et storslået aktiv for medlemmerne gør året sammenholdt med de nævnte podiepladser til "sportsåret over alle for Golfafdelingen".

Set i bagspejlet i dette sportslige succesår glæder bestyrelsen sig over de store golfbedrifter, så vi næsten ikke kan få armene ned.

Vores webmaster har i år bidraget til, at du i de følgende afsnit elektronisk kan læse, hvad primært vores medlemmer har skrevet i artikler om deres oplevelser med "politigolf" i 2018.

Medlemsmødet
Ved udgangen af 2018 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand Dan Berthelin
Næstformand Kim Bo Munthesen
Kasserer Jesper Bangsgaard
Sekretær Kasper Juul Jensen
Bestyrelsesmedlem  Søren Norlander
Bestyrelsesmedlem          Frank Lund Nielsen


Mødet blev afholdt den 22. marts 2018 på Station Bellahøj, hvor der var fremmødt 20 medlemmer.

På mødet var følgende på valg: 

Formand: Dan Berthelin.
Bestyrelsesmedlem: Søren Norlander
Bestyrelsesmedlem: Frank Lund Nielsen 

Alle blev genvalgt med akklamation. 

Niels-Erik Nielsen og Jesper Petersen blev genvalgt som bestyrelsessuppleanter.

Der var traditionen tro også i år genvalg til SIM-Golf i Grøndalscentret for afslutning af mødet.

Jesper Bangsgaard havde for hvilken gang forhandlet et favorabelt tilbud med direktør Keld Jensen for aftens arrangement. For tilbuddet til aftens udfordringer siger vi fra Golfafdelingen for hvilken gang mange tak.

Referat fra mødet kan læses her: medlemsmøde 2018.

Bestyrelsen.
Med nævnte genvalg til bestyrelsen blev det i 2018 ikke nødvendigt at ændre arbejdsfordelingen. I lighed med de sidste mange år blev arbejdet med arrangementer udført med den største professionalisme af alle under de givne omstændigheder.

Derfor endnu engang stor respekt for de opgaver, som bestyrelsesmedlemmerne har udført igennem året.

At fritiden til frivilligt arbejdet også i 2018 har været under pres, bevirkede at bestyrelsen endnu et år anvendte et minimum af tid på mødeaktivitet.

Med tanke på den frivillighed alle udviser er min tak derfor endnu større.

Uden frivillige i PI arbejdet ……. ingen "politiidræt".

Økonomi.
Golfafdelingen har i rigtigt mange år haft en god og sund økonomi. 

Overskud og underskud på kontoen har afløst hinanden i en sund dynamisk rytme, så vi nu har en økonomi, som kan tåle et par år med underskud, hvis det skulle blive nødvendigt. 

Vi planlægger derfor vores aktiviteter og budgetter på en måde, så vi ikke skærer i aktiviteterne på bekostning af økonomien. 

Dog er Stationsturneringen efterhånden blevet så dyr, hvorfor vi er nødt til at kigge på, hvorvidt vi kan fastholde den kendte form med meget lille eller ingen egenbetaling og en dyr finale på The Scandinavian. 

På trods af en dyr stationsturnering, ser det i år ud til, at vi lander tæt på et rundt nul på budgettet.

Der skal næste år spilles flere populære baner på Fyn og i Jylland, og vi må derfor forvente, at særligt transportbudgettet vil stige en del. 

Når vi i år ikke går i minus trods en meget dyr stationsturnering, skyldes det primært et meget billigt klubmesterskab sammenholdt med en begrænset rejselyst til de åbne arrangementer vest for Storebælt. 

Samtidigt har bestyrelsen været meget mådeholdende i forbindelse med afholdelse af bestyrelsesmøder.

Stationsturneringen.
2018´s største arrangement i Golfafdelingen. Som tidligere år et stort tilløbsstykke med stor opbakning fra medlemmerne.

18 hold blev fordelt på 4 puljer.

Samlet set var der ca. 120 medlemmer, som deltog på holdene.

Puljeinddeling foregik som øvrige år ved lodtrækning under medlemsmødet i marts måned.

Igen i år havde turneringsledelsen fastsat faste spilledatoer, hvilket for de fleste var en stor hjælp. 

Som øvrige år blev der afviklet mange fremragende matcher med godt humør. Uanset om der blev vundet eller tabt. Hvilket jo er hele essensen af turneringen.

Ud og få noget frisk luft, gode relationer til kollegaer og naturligvis spillet noget golf. 

For Anders Stokholm fra Bellahøj lykkedes det i 1/4-finalen med Vestegnen IV onsdag den 29. august med det ultimative golfslag at lave hole-in-one.

Se foto af den stolte Anders - link til hjemmesiden - klik her

Der var spænding igennem hele turneringen. Flere hold havde mulighed for at gå videre fra deres pulje inden sidste runde.

De altid stærkt spillende Vestegnen havde i år været lidt "heldig" med lodtrækningen. Et hold i hver pulje. I modsætning til sidste år hvor der var 3 hold i en pulje.

De fik hele 3 hold videre til kvartfinalerne i år. 

Det hele mundede ud i en finale, som skulle afvikles på The Scandinavian i et fantastisk efterårsvejr. Rammerne var perfekte til endnu en vellykket finale.

Hele artiklen omhandlende finalen kan læses på hjemmesiden: klik her.

Stort tillykke tilBellahøjder forsvarede titlen som mestre i Stationsturneringen ved at besejre Vestegnen I. 

Bestyrelsen og forhåbentlig alle øvrige vender stærkt tilbage næste år, og så håber vi igen at kunne ramme samme forrygende "sommervejr" på de valgte spilledatoer specielt i både kvart- og semifinalen samt finalen.

Klubmesterskab.
Årets klubmesterskab skulle som vanen tro afvikles på en ny bane. I 2018 var valget faldet på en fantastisk bane i det midtsjællandske, hvor Midtsjællands Golfklub i Kvanløse lige uden for Holbæk har "til huse".

Indbydelsen var ude i god tid, og den faste skare fik hurtigt meldt sig til. En lille reminder og masse andre glade golfspillere kom ud af busken.

Omkring 60 personer deltog i mesterskabet. 

Mesterskabsdagen fredag den 7. september startede med morgenbuffet og varm velkomst ved baneejeren og næstformanden. Ikke mindst næstformanden udtrykte med sin vanlige humoristiske tilgang til ord, sin forventning for alle på dagen.

Runden startede i helt fantastisk vejr og forholdene var perfekte. Forholdene afspejlede sig senere i de opnåede resultater på flere planer for runden. 

På et plan skete det næsten umulige. Frank Lund Nielsen slog det ultimative golfslag. Medspillerne på 10. hul udbrød i jubel: "Hole-in-one".
Kæmpe brøl fra Frank. 

Klubmestre 2018 blev:

Damerækken: Line Hedegaard
Herrerækken: Anders Stokholm 

Stort tillykke til begge. 

At Anders var på et andet perfekt plan på dagen, afspejler sig i resultat med 3 slag over banes par. 

Vindere af de indlagte Stableford matcher blev: 

A-rækken: Kurt Gullits Rasmussen
B-rækken: Peter Clausen 

Til nævnte vindere og alle præmiemodtagere, herunder nærmest hullet på alle par 3 huller, skal ligeledes lyde et stort tillykke. 

Også i år skal der lyde en stor tak til vore matchsponsorer Ludv. Bjørns Vinhandel, BC Hospitality Group og PI København. 

BCHG_frise_ny_650.jpg

Dagen blev vanen tro afsluttet med et lækkert frokostbord og et endnu flottere gavebord til de dygtige. 

Peter Hejlesens artikel for dagen kan læses på linket: klik her

hvor særligt følgende eftertænksomme ord er udfundet af artikelskribenten:
"På golfbanen kan en mand blive et offer, forfulgt af en kynisk skæbne, ramt af et skræmmende slag af tragedie, helten i et utroligt drama, eller klovnen i en komedie - nogen af disse endda inden for et par timer, alene efterladende en såret og splittet personlighed". 

- Og ikke nok med det, var den filosofiske tilgang ikke slut dermed:
"Fortvivl aldrig. Golf er et spil, der ikke kan vindes, men kun spilles". 

Endvidere ses foto af dagens stolte vinder af Hole in one.

Vinter Tour.
Også i 2018 lykkedes det afdelingens utrættelige kasserer at lave fortrinlige aftaler med SIM-Golf for afvikling af to afdelinger af indendørsmesterskabet "Vinter Tour".

Den 25. januar blev første afdeling afviklet med følgende resultat:
A-rækken: Mickey Soepraptojo
B-rækken: Jonas Kofod Olesen 

Læs artiklen samt se stemningsbillederne fra dagen på link: klik her

Anden afdeling blev afviklet den 2. marts, hvor dagens vinder blev: Peter Hejlesen. 

Vinder af "Vinter Tour 2018" blev efter de to afdelinger: Kurt Gullits Rasmussen

Stort tillykke til Kurt samt alle præmiemodtagerne. 

Også ved denne begivenhed berigede Peter Hejlesen os med en artikel indeholdende en del filosofi.

Blandt andet stiller han spørgsmålet: 

"Hvilken lighed er der mellem golfspillere og kreaturer?
De står i båse om vinteren og vrikker med halen, mens de venter på at komme på græs". 

Artikel fra anden afdeling samt stemningsbilleder kan ses ad link: klik her.

Danmarksmesterskaberne.
Kolding PI havde i dagene den 20. og 21. august valgt Royal Oak i Jels som banen, hvor mesterskaberne skulle afvikles. 

Afdelingens næstformand Kim Bo Munthesen har til årsberetningen bl.a. skrevet følgende om hans oplevelser under mesterskaberne:

6376 m fra hvid tee skulle forceres 2 gange i slagspil i mesterrækken for de 20 deltagere. En rigtig rigtig lang og svær bane, men samtidig beliggende i nogle fantastisk smukke omgivelser ved den store sø i Jels.
Dertil skal lægges, at banen fremstod i en fantastisk god stand på et tidspunkt, hvor stort set alle øvrige golfbaner på det nærmeste var brændt af.
En lang og svær bane giver også mange golfslag over 2 dage, og med mit wild-card i mesterrækken med alt for højt handicap, blev det da også til +200 slag og vabler på alle fingre.
Nogen husker, at Skagen engang slog Brøndby i fodbold, nu husker vi derimod, at vores egen Norlander med et "wild-card" spillede sig ind på en flot 8. plads i mesterrækken. 

PI København gjorde rent bord og blev danske mestre for både mænd og for kvinder. Mads Møller Nielsen fra Udrykningen blev Dansk Politimester 2018, idet han vandt herremesterrækken efter omspil mod Carsten Ekstrøm, Vestegnen, men også medlem PI København Golfafdelingen. 

Dansk Politimester hos kvinderne blev vores nye unge håb Line Hedegaard fra Bellahøj foran Anne Seierø, Nordsjælland, såmænd også medlem af PI København Golfafdelingen. 

A-rækken blev overlegent vundet af Mads Tranberg, Vestegnen, som også er medlem af PI København Golfafdelingen.
Stor succes for PI København Golfafdelingen. 

Kæmpe ros til Kolding Politi for et flot afviklet arrangement, valg af fantastisk bane og ikke mindst en eventyrlig aftenbuffet mandag aften. 

Det er muligt ved link - på side 6 til 9 at læse artiklen i Politiidræt nr. 6 2018 samt se fantastiske billeder fra dagene - klik her

Stort tillykke til Line Hedegaard og Mads Møller Nielsen med de flotte resultater, som igen gør Golfafdelingen ære.

Åbne turneringer.
Som nævnt i indledningen var medlemmer af Golfafdelingen øverst på skamlen igen og igen. Det var tilfældet om matchen blev afviklet vest eller øst for Storebælt. Tilmed nogle gange i flere rækker. 

Kolding PI arrangerede den 7. maj "Forårsgolf 2018" på Roya Oak i Jels.
Micky Soepraptojovandt A-rækken og Christian Skov Poulsen vandt B-rækken.
Matchen blev afviklet som anført, da der ikke blev arrangeret Sjælland eller Fyn Open. 

Jysk Open blev afviklet den 28. maj på Trehøje Golfklub med Holstebro PI som arrangør.
Kasper Poulsen vandt A-rækken. 

Johnny Enevoldsen havde også i 2018 påtaget sig planlægning og afvikling af Nordsjælland Open. Den 21. september blev matchen afviklet på Gilleleje Golfklub.
Anders Stokholm og Tom Arnoldsen blev vinder af henholdsvis A- og B-rækken. 

Bestyrelsen ønsker stort tillykke til Micky, Christian, Kasper, Anders og Tom. 

Til alle øvrige deltagere skal der lyde en stor tak for deres deltagelse.

Golfafdelingen ser frem til, at deltagerantallet, ikke mindst fra vores medlemmer, fastholdes i 2019.

Sportsjournalisternes Golf Klub versus Golfafdelingen.
Med overskriften "Pas på Politiet" havde Sportsjournalisternes Golf Klub (SGK) inviteret til den årlige match mellem SGK og Golfafdelingen. 

Matchdagen mandag den 20. august viste sig på Gilleleje Golfklubs bane endnu engang fra den vejrmæssige gunstige side. Ud over andre banes "gule" fairways var der meget grønt græs i Gilleleje, dog med et par fairways der havde lidt skade efter gravende dyr og mængder af vand i sæsonen 2017. 

Overskriften "Pas på Politiet" var fra SGK´s side tvetydigt, idet man fra klubbens siden angiveligt erindrede, at Golfafdelingen havde vundet de foregående matcher.

Fra Golfafdelingens siden fortolkede vi overskriften som værende en tak til politiet generelt, da ikke mange i vores samfund i dag giver udtryk for, at der generelt bør passes godt på landets politi. 

SGK havde planlagt spilafviklingen med "løbende start" fra kl. 13. Flere deltagere havde forud udtrykt deres skeptisk med denne form for start, da der ikke forud for matchen var mulighed for socialt samvær. Andre gav klart udtryk for deres glæde ved "løbende start", da det derved var muligt at møde nogle timer "på kontoret" forinden golfen var i fokus.

Alt i alt skal der lyde stor ros til SGK for afviklingen, som blev afsluttet i restauranten med perfekt social samvær. 

At SGK i 2018 tog overskriften bogstaveligt viste sig efterfølgende i resultatet, der viste en klar sejr til SGK.

Tillykke med sejren, og den ny tilgåede pokal, som efter sigende er importeret fra Polen af et SGK medlem. 

Jørgen Thilkes oplevelser for dagen kan læses på hjemmesiden: klik her.

Åbent Hus.
"PI-Københavns Venner" har igen - igen med deres generøse tilskud gjort det muligt at afvikle "Åbent Hus" på Værebro Golfklubs fantastiske par 3 bane.

Igen var der afkast til Golfafdelingens medlemstal, idet flere deltagere efterfølgende besluttede sig til at melde sig ind i afdelingen.

Ud over en tak til vennerne skal "fadderne" have en stor tak for deres uvorderlige hjælp på dagen.

Også ved denne lejlighed var der på anmodning en deltager, som skrev om sine oplevelser for dagen.

Esben Meyer Christensens oplevelser kan læses på hjemmesiden: klik her.

golfafdelingen_banner.png

Medlems arrangement.
Bestyrelsen valgte igen med rettidig omhu at invitere til et arrangement.

Denne gang var emnet regelaften om de nye golfregler. Tirsdag den 27. november mødte ca. 30 medlemmer på Station City. 

Aftenens "regelguru" var endnu engang Brian Oswald, fra Oswald Academy ApS. Med Brians humoristiske tilgang til formidling og uforlignelige viden om golfreglerne, blev det en lærerig aften for alle.

Der var glædeligt stor spørgelyst, som var et bevis på medlemmernes interesse for golfregler generelt.

Bestyrelsen takker alle medlemmer for "sportsåret over alle for Golfafdelingen", og ser frem til sæsonen 2019………. og husk som andet steds:

"Golf er et spil, der ikke kan vindes, men kun spilles".

 

Alle medlemmer og deres familie ønskes et godt og lykkebringende 2019. 

 

På bestyrelsens vegne. 

Dan Berthelin
Formand

...................

Læs Årsberetningen i PDF-format her.

...................

PDF-filer vises med det gratis program Adobe Acrobat Reader. Hvis du ikke har programmet på din computer, kan du downloade det ved at klikke på dette link: Link til www.adobe.dk