Årsberetning 2013

Ved udgangen af 2013 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Dan Berthelin
Næstformand, Kim Bo Munthesen
Kasserer, Jesper Bangsgaard
Sekretær, Kasper Juul Jensen

Bestyrelsesmedlem, Søren Norlander
Bestyrelsesmedlem, Frank Lund Nielsen

Endnu et godt år for Golfafdelingen er gået, og set med dette tilbageblik skrives beretningen for 2013.
Det er heldigvis stadig muligt at spille golf på de fleste baner i Golfafdelingens "medlemsområde", så I har alle formentlig glemt, at "golfforåret" 2013 lod vente på sig.

Der har i årets løb været talt og skrevet meget om kapital, og overordnet vil mange lade tankerne gå til de økonomiske problemer, som vort land og ikke mindst Golfdanmark i en vis udstrækning befinder sig i.

Kapital er ud over økonomi også alle de frivillige, som engagerer sig i politisporten for at få det hele til at løbe rundt. For skulle de aflønnes, ville økonomien i politisporten og dermed også politigolfen se helt anderledes ud.

Bestyrelsen i Golfafdelingen er selvsagt en stor kapital, hvilket gør det muligt for medlemmerne at få megen glæde og meget golfspil, som "politigolfer".
Det er mig en glæde hermed at kunne udtrykke en stor tak til bestyrelsesmedlemmerne, der er med til at gøre Golfafdelingen til den effektive afdeling, som vi heldigvis har udviklet os til at være.
Der skal herfra tillige lyde en stor og varm tak til alle medlemmer, som på den ene eller anden vis deltager i Golfafdelingens daglige virke.

Medlemsmødet
Mødet blev afholdt den 7. marts 2013 på Station Bellahøj, hvor der var fremmødt 27 medlemmer.

På mødet var følgende på valg:
Næstformand: Kim Bo Munthesen.
Kasserer: Jesper Bangsgaard.
Bestyrelsesmedlem: Kasper Juul Jensen.

Alle blev genvalgt med akklamation.

Niels-Erik Nielsen og Jesper Petersen blev genvalgt som bestyrelsessuppleanter.

Claus Oxfeldt og Preben Emil Andersen blev genvalgt som revisorer, ligesom Johan Kofod blev genvalgt som revisorsuppleant.

Medlemsmødet blev traditionen tro afsluttet med fælles arrangementet "Swinging Night", hos SIM-Golf i Grøndalscentret.
Det var for hvilken gang lykkedes Jesper Bangsgaard at gøre aftenen interessant og socialt givende for alle deltagerne med mange gode slag "til lærredet".
Der blev ud over 9 hullers Stableford konkurrence tillige konkurreret i "nærmest pinden" på et meget svært par 3 hul.

Bestyrelsesarbejdet
Ud over det mere traditionelle bestyrelsesarbejde i et "normal år" gav 2013 nogle udfordringer. Bestyrelsen havde i flere år konstateret nødvendigheden af at "se lidt ud i fremtiden".
Det lykkedes glædeligvis for alle medlemmerne at kunne afse 2 dage i MAJ måned til et "Visionsseminar", hvor flere gode forslag for fremtiden blev diskuteret og dybtgående behandlet, hvilket ikke er muligt under bestyrelsesmøder.

Arbejdet med tilrettelæggelse og gennemførelse af Stationsturneringen samt Klubmesterskabet er også meget tidskrævende, men med den tidligere omtalte kapital er det fortsat en glæde at være med i arbejdet.
Så stor ros til det frivillige arbejde, som trods de skærpede regler for frihed i årets løb har anvendt ekstra mange timer til foreningsarbejdet.

Stationsturneringen
Rekordstor tilslutning til årets turnering med 19 tilmeldte hold fordelt i 4 puljer. Det hele startede med en legendarisk lodtrækning til puljeinddelingen ved medlemsmødet. Et sjovt nyt tiltag, som er kommet for at blive!

Et programhæfte med bl.a. Stationsturneringens historie, turneringsbetingelser, komplet matchprogram med fastsatte matchdatoer og en kaptajnliste, alt sammen udleveret til hver enkelt spiller - JO, bortset fra at ramme fairway og green er det blevet nemt at være deltager i Stationsturneringen.

Vi kunne byde velkommen til nye hold som Flexgruppen, Specialstøtten fra Artillerivej samt nu et 3. hold fra Vestegnen, men desværre ingen hold fra Station City?

Efter mange spændende matcher på de grønne baner, og desværre også et par enkelte "vundne uden kamp" matcher, nåede vi frem til kvartfinalerne i september måned.

Vestegnen II virkede til igen at være i topform og havde fået følge af Vestegnen I, og minsandten om de ikke skulle stå over for hinanden i en kvartfinale, hvor 1. singlen måtte spille "om-hul" for at afgøre matchen til Vestegnen II's fordel!

Bellahøj 1 slog sikkert PET 5-2!

Vores Senior-hold mødt de nye unge stjerner fra Specialstøtten og Senior-holdet vandt overraskende sikkert 5-1, og i den sidste kvartfinale vandt Bella-Senior også sikkert 5-2 over "EE luk igennem".

Hvor var sidste års vinder fra Bellahøj 2? Hvor var KP? Hvor var Bestyrelsens hold? Nye tider eller gamle om man vil, for i semifinalen fandt man nu både Seniorholdet og Bella-Senior - så fat mod alle Jer golfspillere, hvis ikke lige spillet kører, for måske får vi alle en opblussen, når vi når lidt op i alderen… gælder også, hvis du er cykelrytter!

Semifinalerne, som blev afviklet den 23. september på Furesø Golfklub, blev dog endestationen for begge seniorhold og finalen blev nu en "ny-klassiker" imellem Vestegnen II og Bellahøj 1, de 2 hold som har domineret stationsturneringen de seneste mange år!

Vestegnen II med en Carsten Ekstrøm i sit livs form vandt 7-0.
På papiret en sikker sejr, men rent faktisk blev 2 af de 3 matcher først afgjort på 18. og sidste hul, så den kunne såmænd have tippet til begge sider.

Finalen blev afviklet den 2. oktober på "The Scandinavian - New Course", og der kan bare ikke siges nok positivt om denne bane.

STORT TILLYKKE til Vestegnen II, som vandt for 4. gang på bare 5 år - imponerende!

Om finalen i stationsturneringen 2014 igen skal afvikles på The Scandinavian i Farum vides i skrivende stund endnu ikke, men vi kan love, at finalen igen bliver en stor oplevelse og noget for alle deltagende hold at kæmpe hårdt for.

Klubmesterskab
I år blev klubmesterskabet efter gode og tilfredsstillende forhandlinger afviklet den 6. september på Dragør Golfklubs bane. 1000 tak til Dragør Golfklub for muligheden, men ikke mindst også en tak til klubbens restaurant, som serverede lækker orientalsk menu.

Der var i år også mange tilmeldte, idet ikke færre end 78 medlemmer havde tilmeldt sig.

Golfafdelingens næstformand, Kim Bo Munthesen, bød i formandens fravær velkommen til mesterskabet, hvilket han efter sigende gjorde fantastisk.

Vejret havde glemt, at det ifølge kalenderen burde være efterår. Solen stod flot på en blå efterårshimmel, og termometeret viste omkring 20 grader. Det eneste tegn på, at kalenderen viste september måned var en frisk til hård vind, som blæste på tværs af anlægget, hvilket skulle blive dagens store udfordring.

Dragør Golfklubs bane på Sydamager er anlagt på et gammelt landbrugsareal opdelt i flere store landskabs rum af høje levende hegn, og banen har Kongelunden som en unik og spændende nabo mod vest og syd.
Det er en smuk og velplejet bane i et åbent terræn, hvor hegn, træer, æblelunde, søer, grøfter, bunkers og tætklippet rough skaber udfordringer i et passende omfang for alle typer af spillere. Banen er relativt kort med små, fair og udfordrende greens.

Banen var på dagen i rigtig i flot stand, og tidsmæssigt var der efterfølgende stor ros til deltagerne for, at afviklingen af runden foregik i et yderst fornuftigt tempo stort set uden ventetid.

Klubmester i damerækken blev Inge Ekknud, med Runner up Lena Dahl, og klubmester i herrerækken blev Kasper Juul Jensen, med Runner up, Stefan Karlsson.

Vinder A-Rækken blev Niels Bogø og vinder B-Rækken blev Jesper Ekknud.

Stor tillykke til alle vinderne
Der var meget flotte præmier for tættest hullet på alle banens par 3 huller, samt 4 klappepræmier i form af greenfee billetter til The Scandinavian den 2. oktober i forbindelse med finalen i Stationsturneringen.

Slutteligt stor tak til alle deltagerne for en mindeværdig dag samt Golfafdelingens sponsorer: Ludvig Bjørns Vinhandel, Hotel Crown Plaza Copenhagen Towers, VW Erhvervsbiler A/S, Forbrugsforeningen, Rosendahl Design.

Danmarksmesterskaberne
Afviklingen af mesterskaberne var henlagt til Silkeborg Ry Golfklubs bane i Silkeborg, hvor PI Silkeborg afviklede et vellykket og pragtfuldt arrangement på vel nok en af Danmarks bedste baner.

PI København var tilmeldt med 10 herrer og desværre ingen damespillere. Det undrer mig stadig, at der ikke var flere tilmeldte fra PI København, når der, som nævnt, var mulighed for at spille en af Danmarks bedste baner!

Golfafdelingen håber, at der til næste års mesterskaber viser sig større interesse for deltagelse i mesterskaberne!

Resultatmæssigt placerede Kurt Gullits Rasmussen sig på en fornem 3. plads i A-Rækken.

Micky-Kurt-Johnny-David.jpg

Kurt Gullits omgivet af de øvrige vindere i A-rækken - alle fra Vestegnen. Fra højre er det vinderen David Borchersen, runner up Johnny Fledelius og helt til venstre nr. 4 Micky Soepraptojo. 

 

 

Casten Ekstrøm, som er medlem af Golfafdelingen, men under mesterskaberne stillede op for Københavns Vestegns Politiidrætsforening, blev dansk politimester 2013.

Nordiske mesterskaber
Islands Politiidrætsforbund havde inviteret til Nordiske Politimesterskabet i Golf og havde henlagt mesterskabet til Vestmannaeyja Golfklub, hvis bane rangerer blandt verdens 200 bedste.
Det blev nogle fantastiske naturoplevelser og golfmæssige udfordringer, som mødte deltagerne fra Norge, Danmark og værterne Island over 5 dage i september måned.

Efter et udtagelsesstævne på Fyn i maj måned var det lykkedes 2 af Golfafdelingens medlemmer at kvalificere sig til holdet, som består af 6 spillere.
Steen Hansen, der er de fleste bekendt, som en god, dygtig, stabil og rutineret spiller havde fået selskab af nyt og væsentlig yngre medlem ved navn Jakob Espelund.

Jakob havde i "politigolfmæssig" sammenhæng derfor ikke gjort sig gældende, modsat Steens mange topplaceringer ved både danske og klubmæssige mesterskaber.
Set med "vestegnspatriotismens øjne " var endnu et medlem af Golfafdelingen udtaget til holdet, da Carsten Ekstrøm endnu engang havde vist sine golfmæssige kvaliteter.

Mesterskabet afvikles som slagspilsturnering over 36 huller, ligesom der sideløbende afvikles en holdkonkurrence, hvor de 4 bedste scores pr. dag tæller.
Efter 2 intense konkurrencedage skete det utænkelige, da det danske hold vandt over de tidligere så suveræne islændinge.
Den største præstation stod Jakob Espelund dog for, da han med suverænt spil på 2. dagen resultatmæssigt gik 4 under banes par og med samlet 2 slag blev nordisk individuel mester over ingen ringere end de 2 tidligere mesterskabers islandske vinder.

Et KÆMPE TILLYKKE til Jakob.

Afslutningsvis vil jeg gerne takke alle medlemmer for endnu et godt golfår og ønske dig og din familie et lykkebringende nytår.
Vi ser frem til igen at møde dig på 1. tee.

På bestyrelsens vegne.

Dan Berthelin,
afdelingsformand